Kekkilä Nurmikon Hoitomulta Plus LAN koura-autotoimituksella

Hinta: 174.00€ /m3
koura-auto Hinta sisältää materiaalin, toimituksen ja noston pihalle koura-autolla.

Nurmikon hoitomulta parantaa nurmikon kasvuolosuhteita. Se lannoittaa ja parantaa maaperän rakennetta. Pinnasta tulee tasaisempi ja mahdollinen paikkauskylvö onnistuu paremmin. Nurmikon ilmaaminen ja hoitomullan lisäys pintaan edistää juurten ja versojen kasvua. Sen ansiosta nurmikosta tulee kestävämpi ja terveempi. Vanha ja tiivistynyt nurmikko saa uuden ilmeen ja elpyy vaikeammankin talven jälkeen. Hoitomullan sisältämä komposti edistää pieneliötoimintaa nurmikon pintarakenteessa.

Määrähinnoittelu

Tilattava määrä Hinta
2 tai yli 138.00 €/m3
4 tai yli 114.00 €/m3
6 tai yli 102.00 €/m3
8 tai yli 90.00 €/m3
10 tai yli 78.00 €/m3
12 tai yli 72.00 €/m3
14 tai yli 66.00 €/m3
m3

Suuremmat määrät, pyydä tarjous!


Nurmikon hoitomulta PLUS on hiekkapitoinen, ravinteikas ja kalkittu hoitomulta nurmikoiden parantamiseen. Hienojakoinen hoitomulta on tarkoitettu käytettäväksi nurmikoiden pintaan esimerkiksi ilmaamisen yhteydessä. Sen hiekka-aines on pestyä hiekkaa 0,2mm - 2mm ja orgaaninen aines koostuu tummasta turpeesta ja kompostista.

Nurmikon hoitomullan tavoitearvot

 

Yksikkö

Tavoitearvo/vaihteluväli

Johtokyky

mS/m

50 – 75 – 100

pH

 

6,5 – 7 – 8

Liukoinen typpi N

mg/l

50 – 100 –

Orgaaninen aines

paino-%

6 – 8 – 10

Tilavuuspaino

kg/m3

700 – 1000 –

 

Käyttöohje:

Nurmikon hoitomulta antaa parhaan vaikutuksen kun se haravoidaan nurmikon pohjaan. Leikkaa siksi nurmikko ensin ja haravoi nurmikkosilppu ja kuiva ruoho pois. Levitä Nurmikon hoitomultaa noin 2 cm ja haravoi se nurmikkoon esimerkiksi lehtiharavalla jotta se vajoaa ruohonkorsien väliin ja nurmikon pohjaan. Sen jälkeen on sopiva tehdä mahdollisia korjauskylvöjä. Paras tulos saadaan jos nurmikko ilmataan ennen hoitomullan levitystä. Mikäli nurmikon epätasaisuudet ovat suuria, on paikkaus hyvä tehdä useampaan otteeseen ja antaa nurmikon kasvaa kertojen välillä.

Nurmikon hoitomulta on käytettävä mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä multaan saattaa levitä tuulen mukana rikkakasvien siemeniä. Tarvittaessa varastoidaan kuivassa ja varjoisassa paikassa pressun päälle kasattuna ja peiteltynä. Varastoinnin aikana ravinnearvot muuttuvat. Tuote sisältää tuulilevitteisiä rikkakasvinsiemeniä. Poista mahdolliset siemenestä leviävät rikkakasvit nurmikolta ajamalla ruohonleikkurilla.

Tuote punnitaan lastausvaiheessa ja toimitetaan irtotavarana siinä tiiviydessä, kuin se lastattaessa on.

Luonnon ja uusiutumattomien raaka-aineiden säästämiseksi Kekkilä hyödyntää kierrätettyjä ainesosia viherrakentamiseen tarkoitettujen tuotteiden valmistuksessa. Käytämme ainoastaan alkuperältään tunnettuja, tutkittuja, käyttöön soveltuvia raaka-aineita, jotka saattavat kuitenkin joskus sisältää hyvin pieniä määriä epäpuhtauksia kuten muovia, lasinsiruja ja pieniä metallikappaleita. Prosessoimme kaikki raaka-aineet huolellisesti parasta tarkoitukseen soveltuvaa tuotantotekniikkaa hyödyntäen, mutta emme voi kuitenkaan taata, että lopputuote olisi täysin puhdas näistä epäpuhtauksista.