Kekkilä Männynkuorikate kippikuormattuna (13-15 m3)

Hinta: 70.00€ /m³
kippiauto Hinta sisältää materiaalin, toimituksen ja kippauksen yhteen kasaan.

Männynkuorikate soveltuu puistokohteisiin pensaiden alustaksi ja erilliseksi kuorikatepinnaksi. Katetta voidaan käyttää myös korkealuokkaisissa kohteissa, joissa ei vaadita koristekateluokkaa.

Kuorikatteen laatuluokituksen mukainen luokka on "Puistokate", ja se täyttää Viherympäristöliiton vaatimukset.

Vähimmäistoimitusmäärä 13 m³. (Pienemmät määrät kts. koura-auto toimitukset.)

Huomioithan, että yhteen autoomme mahtuu 15 kuutiota kuorikatetta, joten sitä suuremmat tilaukset toimitetaan useammalla kuormalla.


Suuremmat määrät, pyydä tarjous!


Kuorikate levitetään maan pinnalle 5–7 cm paksuiseksi kerrokseksi. Katetta laitetaan tätä ohuemmin taimien tyvialueelle. Näin se ei estä uusien versojen kasvua tai kerää kosteutta.

Kate estää rikkakasvien kasvua. Vaikutus on tehokkain, kun rikkakasvit poistetaan ennen kuoren levittämistä. Maa lämpiää keväällä nopeammin, kun kerrospaksuus on enintään 7 cm.

Suosittelemme käyttämään rikkakasveista puhdasta kasvualustaa katteen alle.

Kuorikate tasaa maan kosteusvaihtelua, vilkastuttaa maan pieneliötoimintaa ja mahdollistaa kasvien juurtumisen koko kasvualustakerrokseen. Kate estää maan pinnan liettymisen ja pitää kasvien lehdet ja sadon puhtaana sateisina kausina.

Kuorikatteen käyttö vähentää kastelun tarvetta ja helpottaa veden imeytymistä kasvualustakerrokseen. Ennen katteen levittämistä on hyvä varmistaa, että kasvualustassa on riittävästi ravinteita kasvien kasvuun. Katekerros ei sinällään aiheuta ylimääräistä lannoitustarvetta.

Tuotetta voi käyttää myös kompostoinnissa. Kuori sekoitetaan muun kompostoitavan aineksen joukkoon lisäämään seoksen ilmavuutta ja parantamaan kompostin pieneliötoimintaa.

Tuotteen ominaisuudet

 

Yksikkö

Tavoitearvo

Palakoko

mm

20–100

Pintapuuaineksen osuus

m-%

5

Tilavuuspaino

kg/m3

300